Een prachtige plek

De inrichting en omgeving van Dennenheuvel doen eerder aan een hotel dan aan een zorginstelling denken. De groene omgeving maakt Dennenheuvel een prachtige plek om te verblijven. Onderaan deze pagina kunt u enkele foto’s bekijken.

Ligging

Dennenheuvel ligt centraal in Nederland en is goed bereikbaar, dit is prettig voor u als gast en prettig voor uw bezoek. Met de auto neemt u op de A27 afslag Hilversum en slaat u op de N415 rechtsaf richting Baarn. Dan bent u al op de Soestdijkerstraatweg. Na 300 meter vindt u Dennenheuvel aan uw rechterhand. Er is op het terrein voldoende parkeergelegenheid. Met het openbaar vervoer wordt u praktisch voor de deur van Dennenheuvel afgezet. Vanaf treinstation Hilversum neemt u bus 59 of 70, uitstaphalte Surinamlaan. Slechts 100 meter verderop is de ingang van Dennenheuvel.

Tuin

Zodra u het terrein van Dennenheuvel betreedt, ervaart u de rust die zo kenmerkend is voor ons zorghotel. Dennenheuvel ligt aan de bosrand en heeft een eigen landschapstuin van twee hectare. Deze natuurlijke omgeving is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook een belangrijke functie. De rust, ruimte, natuur en frisse lucht dragen bij aan uw herstel. U kunt een deel van uw oefeningen met uw fysiotherapeut buiten uitvoeren, zelf een wandeling maken of even bijkomen op ons fijne terras onder het genot van een kopje koffie of thee. De kwetterende vogels vliegen af en aan en een bezoek van een eekhoorn is geen uitzondering.

J.J. Voskuil

Wist u dat de bekende schrijver J. J. Voskuil, over Dennenheuvel heeft geschreven in zijn romancyclus Het bureau? In de jaren tachtig bezocht hij hier zijn vriend Frans, die zelf in tekeningen zijn verblijf vastlegde. Voskuil schrijft onder andere: ‘Het uitzicht uit zijn raam: het gazon met daarachter de hoge beuken van het bos waarin de villa was uitgespaard.’