Herstellen in Dennenheuvel

We doen waar we goed in zijn: Mensen begeleiden in hun herstel. Onze behandeling, begeleiding en verzorging zijn op uw persoonlijke situatie afgestemd. Een toegewijd, multidisciplinair team van artsen, paramedici en servicemedewerkers onder leiding van een Specialist Ouderengeneeskunde (SO) staat gedurende uw verblijf voor u klaar. Een overzicht van de verschillende soorten zorg die we verlenen.

(Postoperatieve) Revalidatie

Tweederde van onze gasten begeleiden we bij herstel na een operatie in het ziekenhuis. Heel vaak zijn dat orthopedische operaties waarbij men een nieuwe heup of knie krijgt. Het spreekt vanzelf dat u na zo’n ingreep moet leren omgaan met uw nieuwe gewricht. Bij ons krijgt u specifieke revalidatie aangeboden die geheel is toegespitst op uw persoonlijke omstandigheden: Geen confectie maar een maatpak! Ons doel is ervoor te zorgen dat u na enige weken weer volledig hersteld naar huis kunt.

Revitalisatie

Het kan ook zijn dat u lelijk bent gevallen, moet bijkomen van chemokuren, herstellen van bestraling of moet aansterken voor een aanstaande (zware) operatie. In Dennenheuvel komt u tot rust in een prachtige groene omgeving en worden de dagelijkse beslommeringen u uit handen genomen. Dit alles uiteraard onder begeleiding van onze zorgprofessionals.

Respijtzorg

U kunt bij ons ook terecht voor professionele hulp als uw mantelzorger de zorg gedurende een korte periode niet kan verlenen. Uw mantelzorger kan even op adem komen, en u als gast krijgt in Dennenheuvel de zorg, verpleging en/of behandeling die u nodig heeft.

Preoperatieve revalidatie

Voor een goed en snel herstel na een operatie zijn meerdere zaken van belang: Een goede voorbereiding; een geslaagde operatie; professionele revalidatie; verpleging en nazorg. Een voorbeeld van goede voorbereiding is prevalidatie: geruime tijd voor de operatie begint u met de fysiotherapeutische oefeningen die u na de operatie nodig heeft voor herstel. Ook dat kan in Dennenheuvel.

Contra-indicaties voor opname

Niet iedereen komt voor opname in aanmerking. Enkele zogeheten contra-indicaties zijn: dementie, psychiatrische aandoeningen, CVA, verslavingsproblematiek, of patiënten die 24/7 in bed liggen en dus dag en nacht intensieve zorg nodig hebben. Of u bij ons kunt herstellen is daarom altijd aan de arts (Specialist Ouderengeneeskunde) en/of onze transferverpleegkundige. U wilt immers de zorg die voor uw herstel het meest geschikt is en wij willen de kwaliteit kunnen leveren die u nodig heeft.

Kunnen we u ergens mee helpen?
Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00u op telefoonnummer (035) 201 26 66. U kunt ook een e-mail sturen naar info@dennenheuvel.com.