Dennenheuvel

Uw mening telt

Wij horen graag hoe u uw verblijf heeft ervaren. Uw reactie is heel waardevol: daarmee kunnen we onze zorg en service verbeteren. Wilt u uw suggesties of complimenten aan ons doorgeven? U kunt hiervoor een KWOS-formulier gebruiken. Dit formulier vindt u in uw welkomstmap en kunt u opvragen bij de receptie. U kunt het ook downloaden en zelf uitprinten.

NB: Het KWOS-formulier kan ook gebruikt worden door artsen, personeel en bezoek.

Zelf downloaden
» KWOS-formulier

Klacht?

Ondanks de inzet van onze medewerkers kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over (een aspect van) uw verblijf. We vragen u om hierover met uw EVV’er in gesprek te gaan. Samen kunt u zoeken naar een oplossing.

Klachtenregeling

Mocht u na dit gesprek niet tevreden zijn, dan kunt u gebruik maken van onze klachtenregeling. U kunt uw klacht door middel van ons officiële klachtenformulier schriftelijk indienen. U kunt dit formulier opvragen bij de receptie. Ook kunt u het formulier op deze pagina downloaden en uitprinten. Dit geldt ook voor onze klachtenregeling.

De ontvangst van uw klacht wordt bevestigd door onze klachtenfunctionaris, Janneke Kuipers (j.kuipers@dennenheuvel.com). Zij zal uw klacht intern onderzoeken en neemt binnen 7 werkdagen contact met u op.

Zelf downloaden
» Officieel klachtenformulier
» Klachtenregeling Dennenheuvel (april 2017)

Neutrale partij

Dennenheuvel is aangesloten bij de Stichting Onafhankelijke Klachtbehandeling. De secretaris van de commissie is mevrouw E. Hageman en zij houdt kantoor aan de Cornelis Schellingerlaan 30, 3703 SH Zeist (edith.hageman@gmail.com). Mocht u het niet eens zijn met de afhandeling van uw klacht dan kunt u een beroep doen op deze Commissie.

Als uw klacht gegrond wordt verklaard, dan zal de commissie een advies geven aan de Raad van Bestuur van Dennenheuvel. De Raad van Bestuur laat u dan binnen een maand na dagtekening van de uitspraak weten wat er met het advies van de commissie is gedaan.

Zelf downloaden
» Brochure Stichting Onafhankelijke Klachtbehandeling (januari 2017)