Dennenheuvel

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00u op telefoonnummer (035) 201 26 66. U kunt ook een e-mail sturen naar info@dennenheuvel.com.

Verzekering, kosten, zorgindicatie

Wat is het dagtarief en hoe zit het met vergoedingen?

Tijdens uw aanmelding wordt gekeken of u valt onder ‘Herstelzorg’, ‘Eerstelijnsverblijf’ of ‘Geriatrische Revalidatie Zorg’. De tarieven en vergoedingen verschillen per indicatie.

De meeste gasten komen bij ons voor Herstelzorg en betalen (een deel van) de kosten zelf. Een beperkte groep gasten komt in aanmerking voor zogenaamde Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). Het gaat hier om kwetsbare patiënten die bijvoorbeeld een nieuwe heup hebben gekregen, maar ook last hebben van hartfalen. Sinds 1 januari 2017 is de basisverzekering uitgebreid met een zogeheten Eerstelijnsverblijf. Deze indicatie wordt afgegeven aan patiënten die tijdelijk onplanbare zorg nodig hebben en waarvan het (nog) niet bekend is of er haalbare revalidatiedoelen zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ELV Hoog complex en ELV Laag complex. Voor beide indicaties geldt: Als u op basis van ELV bij ons verblijft, wordt een groot deel van de kosten vergoed vanuit uw basisverzekering. Leden van Dennenheuvel ontvangen bovendien lidmaatschapskorting over het niet-vergoedde deel van de verblijfskosten. U betaalt in alle gevallen zelf uw wettelijk verplicht eigen risico.

U leest hier meer over op onze pagina Tarieven en vergoedingen.

Vóóraf goed geïnformeerd zijn voorkomt teleurstellingen. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00u op telefoonnummer (035) 201 26 66. U kunt ook een e-mail sturen naar info@dennenheuvel.com.

Hoe wordt mijn zorgindicatie bepaald?

Tijdens uw aanmelding wordt gekeken of u valt onder ‘Herstelzorg’, ‘Eerstelijnsverblijf’ of ‘Geriatrische Revalidatie Zorg’. Onze transferafdeling neemt de indicatie over van uw verwijzer (GRZ en ELV HC op verwijzing van de medisch specialist, ELV LC op verwijzing van de huisarts). Heeft u geen indicatie, dan beoordeelt onze Specialist Oudergeneeskunde onder welke vorm van zorg u bij ons kunt verblijven.

Wat zijn de verblijfskosten op basis van GRZ?

Een beperkte groep gasten komt in aanmerking voor zogenaamde Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ). Het gaat hier om kwetsbare patiënten die bijvoorbeeld een nieuwe heup hebben gekregen, maar ook last hebben van hartfalen. In dit geval worden de volledige kosten van uw verblijf vergoed vanuit de basisverzekering en betaalt u alleen uw eigen risico. Dennenheuvel regelt de financiële afhandeling rechtstreeks met uw verzekeraar.

Kan mijn verblijf op basis van Herstelzorg vergoed worden?

Verblijf op basis van Herstelzorg
Het geïntegreerde dagtarief is € 255,00.* De dag van aankomst en de dag van vertrek gelden ieder als een volle dag (ongeacht tijdstip van aankomst/vertrek).

 Mogelijke tegemoetkomingen in de kosten
1) Als u langer dan 9 maanden lid bent van Vereniging Dennenheuvel krijgt u een tegemoetkoming.
2) Als u aanvullend bent verzekerd krijgt u soms een deel van de kosten vergoed. U dient voor opname zélf contact te leggen met uw verzekeraar.

Overige kosten Herstelzorg
De kosten van fysiotherapie zijn niet inbegrepen in de factuur van Dennenheuvel. De fysiotherapeut zelf spreekt met u af wat de kosten zijn.

Lees meer over de kosten van verblijf op basis van Herstelzorg.

*Voor verzekerden bij VGZ, IZA, IZZ, Univé, UMC, Bewuzt en Zorgzaam geldt een aangepast dagtarief van € 200,00.

Wat zijn de verblijfskosten op basis van Eerstelijnsverblijf?

Eerstelijnsverblijf wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent niet dat uw verblijf zonder meer volledig wordt vergoed.

Wettelijk vastgesteld tarieven versus marktconform tarieven
Voor zorg geleverd op basis van ELV hanteert Dennenheuvel de door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vastgestelde dagtarieven. Voor ELV Hoog complex is dit € 223,50 en voor ELV Laag complex is dit € 160,17 per dag. Uw verzekeraar vergoedt afhankelijk van uw basispolis (natura of restitutie) tussen de 65% en 100% van een marktconform dagtarief. De hoogte van dit marktconforme tarief verschilt per verzekeraar.

In het algemeen kunnen we stellen dat de door verzekeraars vastgestelde marktconforme tarieven lager zijn dan de tarieven die wij hanteren. Het verschil komt voor uw rekening. In de praktijk blijkt dat onze gasten gemiddeld tussen de € 10 en de € 50 per dag bijleggen. Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk dat u zich van te voren goed laat informeren door uw verzekeraar. U betaalt in alle gevallen uw wettelijk verplicht eigen risico zelf.

Voor leden: Tegemoetkomingen in de kosten
Als u langer dan 9 maanden lid bent van Dennenheuvel, ontvangt u een tegemoetkoming in de verblijfskosten. In de praktijk blijkt dat onze leden door deze tegemoetkoming uiteindelijk (vrijwel) niets voor hun verblijf op basis van ELV hoeven te betalen.

Lees meer over de kosten en declaratie van verblijf op basis van ELV.

Wat is de logiesprijs voor mijn partner?

U en uw partner zijn van harte welkom in Dennenheuvel. We hebben tweepersoonskamers voor mensen die samen bij ons willen verblijven. Wij rekenen voor uw partner een logiesprijs van € 105,00 per dag.

Kan ik verder nog kosten verwachten?

Tijdens uw verblijf kunt u tegen een kleine meerprijs gebruik maken van onze faciliteiten. Voorbeelden van extra kosten die u kunt maken:

 • Bezoekjes aan de kapper, pedicure en schoonheidsspecialiste
 • Aankopen in ons winkeltje
 • Bestellingen van de kleine kaart
 • De zijde die u beschildert in ons atelier
 • Persoonsgebonden wasjes (€ 5,00 per was)
 • Verblijf

  Hoe kom ik in Dennenheuvel?

  Met de auto

  Via de A27 neemt u de afslag Hilversum, dan rechtsaf de N415 richting Baarn. U bent dan al op de Soestdijkerstraatweg. Na 300 meter rechts is de entree. U kunt op het terrein gratis parkeren.

  Met trein en/of bus

  Vanaf treinstation Hilversum Centraal bus 59 (richting Zeist) of bus 70 (richting Amersfoort). Uitstappen halte Surinamelaan, 100 meter verder is de ingang van Dennenheuvel.

  Voor de actuele vertrektijden kunt u bellen met 0900-9292.

  Kan mijn partner meekomen?

  Ja, dat kan. Dennenheuvel telt 40 kamers, waaronder 2 tweepersoonskamers. De tweepersoonskamers zijn voor echtparen die samen in Dennenheuvel willen verblijven op het moment dat één van hen herstellende is van bijvoorbeeld een orthopedische operatie. Wij rekenen voor uw partner een logiesprijs van € 105,00 per dag.

  Moet ik een kamer delen?

  Dennenheuvel telt 40 kamers, waaronder 2 tweepersoonskamers. Als u zich alleen aanmeldt, dan krijgt u gegarandeerd een eenpersoonskamer.

  Al onze kamers hebben een eigen douche en toilet en een telefoon met oproepsysteem om zo nodig direct hulp aan te vragen. Bovendien heeft u de beschikking over een koelkastje, een tv, radio/cd-speler en een kluisje. Elke kamer heeft een eigen balkon. En natuurlijk is er wifi.

  Wanneer kan ik bezoek ontvangen?

  U kunt de hele dag bezoek ontvangen, wij hanteren geen strikte bezoektijden. Ons advies is daarom om zelf met uw bezoek afspraken te maken. U weet precies wat u het beste uitkomt en wanneer u bijvoorbeeld fysiotherapieafspraken heeft of aan het werk bent in ons atelier.

  Na de lunch houdt het merendeel van onze gasten een rustuurtje. Onze ervaring is dat de meeste bezoekers ’s middags tussen 15.00u en 17.00u en ’s avonds tussen 19.00u en 21.00u komen.

  Kan mijn bezoek blijven eten?

  Uw bezoek mag altijd blijven lunchen of dineren. Geeft u dit dan wel van tevoren aan, zodat het restaurant er rekening mee kan houden. Deze extra maaltijden worden in rekening gebracht. Ook kunt u overdag altijd spontaan hapjes en gerechtjes (tegen betaling) van de kleine kaart bestellen.

  Kan mijn bezoek blijven slapen?

  Jazeker! Uw bezoek kan blijven slapen. Hiervoor brengen we het geldende tarief in rekening.

  Hoe lang duurt een verblijf na een heup- of knieoperatie?

  Dat is uiteraard van meerdere factoren afhankelijk, zoals uw fysieke conditie, hoe snel u de revalidatie oppakt en of er geen complicaties zijn opgetreden. Gemiddeld verblijven revalidanten 18 dagen bij ons. In die periode leert u met uw nieuwe gewricht omgaan en wat u wel en niet mag doen. Dit alles is afgestemd op uw persoonlijke leefsituatie.

  Kan ik vanuit Dennenheuvel voor controle naar het ziekenhuis?

  Dennenheuvel heeft geen eigen vervoersmogelijkheden naar het ziekenhuis als u daar een controle heeft. Omdat wij cliënten opnemen uit het hele land is dat voor ons niet te realiseren.

  De meeste gasten vragen iemand uit hun familie of vriendenkring mee ter ondersteuning. Onze servicemedewerkers zijn altijd bereid om vervoer voor u te organiseren.

  Wat gebeurt er bij complicaties?

  Treedt er een complicatie op na uw (orthopedische) operatie, dan schakelen wij uiteraard altijd de dienstdoende arts in, of we nemen direct contact op met uw behandelend specialist of chirurg.

  Eten & drinken

  Is de keuken bekend met alle diëten?

  Ja natuurlijk! Onze kok komt desgevraagd met u praten om te inventariseren wat u wel of niet wilt eten.

  Hoe werkt het met ontbijt, lunch en diner?

  Ontbijt
  Iedere ochtend komen we langs met een ontbijtkar. U kunt ter plekke aangeven waar u trek in hebt.

  Lunch
  De lunch gebruikt u zoveel mogelijk in het restaurant, de bediening noteert uw wensen en geeft uw bestelling door aan de keuken. Tijdens de lunch kunt u aangeven wat u ’s avonds in het restaurant wilt eten.

  Diner
  Er is een weekmenu met drie gerechten (vlees, vis, vegetarisch) en een dagspecial waaruit u een keuze kunt maken. Indien gewenst serveren we ’s avonds een glaasje wijn bij het diner.

  Wat is de ‘kleine kaart’?

  De hele dag kunt u – alleen of met u bezoek – spontaan hapjes en gerechtjes van de kleine kaart bestellen. Denk hierbij aan appelgebak met slagroom, open tosti’s, borrelhapjes en ijs. Met de kleine kaart komen we (tegen een kleine meerprijs) tegemoet aan uw meer specifieke behoeftes.

  Is er een glaasje wijn bij het eten?

  Bij het diner serveren wij desgewenst een glas wijn naar keuze.

  Kan mijn bezoek mee-eten?

  Jazeker kan dat. Geeft u dit wel van tevoren aan bij de servicedienst, dan zorgen zij voor de gedekte tafel. De vergoeding die wij hiervoor in rekening brengen kan desgewenst op uw rekening worden genoteerd.

  Wordt er iedere dag vers gekookt?

  Uiteraard! Wij koken iedere dag met dagverse producten.

  Lidmaatschap

  Wat is Herstellingsoordvereniging Dennenheuvel?

  Zorghotel Dennenheuvel in Hilversum staat in een rijke traditie. Vereniging Dennenheuvel exploiteert met dank aan haar leden al sinds 1920 hersteloorden in Nederland. Jaarlijks revalideren en revitaliseren ruim 650 patiënten (leden en niet-leden) bij ons die vanuit het hele land (circa 70 ziekenhuizen en gespecialiseerde behandelcentra) worden doorverwezen. Op dit moment telt onze vereniging ruim 9200 leden.

  Welke voordelen heeft het lidmaatschap?

  Iedereen is welkom bij Dennenheuvel. Leden hebben echter voorrang bij opname ten opzichte van niet-leden. Leden van Herstellingsoordvereniging Dennenheuvel krijgen bovendien een tegemoetkoming in de verblijfskosten. Hoe langer u lid bent, hoe hoger de tegemoetkoming. Daarnaast zijn er vele kleine extra’s, denk hierbij aan korting op producten en diensten.

  Wat zijn de kosten van een lidmaatschap?

  De kosten van het lidmaatschap zijn afhankelijk van uw leeftijd bij aanvang van het lidmaatschap. Wordt u lid voor uw 65e, dan blijft u na uw 65e jaar de contributie van deze leeftijdscategorie betalen.

  Persoonlijk lidmaatschap

  • Persoonlijk lidmaatschap, jonger dan 65: € 53,00 per kalenderjaar
  • Persoonlijk lidmaatschap, 65 of ouder: € 106,00 per kalenderjaar

  Collectief lidmaatschap

  Met een aantal bedrijven en organisaties is een afspraak gemaakt over een collectief lidmaatschap voor medewerkers of aangesloten leden. Meer inlichtingen hierover krijgt u bij de administratie van de vereniging (035 201 26 66).

  • Collectief lidmaatschap, jonger dan 65: € 43,00 per kalenderjaar
  • Collectief lidmaatschap, 65 of ouder: € 85,00 per kalenderjaar

  Medelidmaatschap

  Zowel bij een individueel als bij een collectief lidmaatschap is op gunstige voorwaarden één lidmaatschap voor een huisgenoot mogelijk. Het medelid moet woonachtig zijn op hetzelfde adres als het hoofdlid. De reductierechten zijn gelijk aan die van het hoofdlid.

  • Persoonlijk medelidmaatschap, jonger dan 65: € 27,00 per kalenderjaar
  • Persoonlijk medelidmaatschap, 65 of ouder: € 53,00 per kalenderjaar
  • Collectief medelidmaatschap jonger dan 65: € 22,00 per kalenderjaar
  • Collectief medelidmaatschap 65 of ouder: € 43,00 per kalenderjaar

  Hoeveel korting krijg ik als lid op de dagprijs?

  Hoe langer u lid bent van Herstellingsoordvereniging Dennenheuvel, hoe hoger de tegemoetkoming in uw verblijfskosten. Als u langer dan 9 maanden individueel lid of medelid bent, of langer dan 6 maanden collectief lid, dan heeft u recht op een tegemoetkoming in de kosten. Deze tegemoetkoming bedraagt per dag:

  • Vanaf 9 maanden tot en met 5 jaar lid: € 65,00
  • 6 jaar tot en met 10 jaar lid: € 75,00
  • 11 jaar of langer lid: € 90,00
  • Collectief lidmaatschap vanaf 6 maanden: € 75,00

  Vergoeding van de zorgverzekeraar gaat boven de reductie van het lidmaatschap.
  Bij de tegemoetkoming geldt een maximum van 42 dagen per kalenderjaar.

  Kan mijn partner medelid worden?

  Zowel bij een individueel als bij een collectief lidmaatschap is op gunstige voorwaarden één lidmaatschap voor een huisgenoot mogelijk. Het medelid moet woonachtig zijn op hetzelfde adres als het hoofdlid. De reductierechten zijn gelijk aan die van het hoofdlid.

  • Is uw partner of huisgenoot jonger dan 65 jaar, dan bedraagt de contributie slechts € 27,00 per kalenderjaar.
  • Is uw partner of huisgenoot ouder dan 65 jaar, dan bedraagt de contributie € 53,00 per kalenderjaar.

  Mocht het hoofdlidmaatschap komen te vervallen, dan wordt het medelidmaatschap automatisch omgezet in een hoofdlidmaatschap.

  Wat is een collectief lidmaatschap?

  Met een aantal bedrijven en organisaties is een afspraak gemaakt over een collectief lidmaatschap voor medewerkers of aangesloten leden. Meer inlichtingen hierover krijgt u bij de administratie van de vereniging (035) 201 26 66.

  Hoe geef ik een adreswijziging door?

  Dat kan op verschillende manieren.

  Herstellingsoordvereniging Dennenheuvel
  t.a.v. Ledenadministratie
  Soestdijkerstraatweg 102
  1213 XH Hilversum

  Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

  Er zijn twee statutaire ‘spelregels’:

  1. Opzegging van het lidmaatschap kan slechts geschieden per boekjaar en met een opzeggingstermijn van ten minste drie maanden, dat wil zeggen uiterlijk per 1 oktober van het boekjaar.
  2. Indien een opzegging niet tijdig heeft plaatsgevonden, loopt het lidmaatschap door tot het einde van het eerstvolgende boekjaar.

  Opzeggen kan via e-mail of per brief.